Robotik ve IoT çalışmalar için donanımsal ve elektronik bilgileri ve dersleri de içerdiği için daha uygundur. İki bölüm arasındaki farkı özetleyecek olursak Bilgisayar Mühendisi daha geniş donanımsal ve yazılımsal alanları içerir fakat Yazılım Mühendisi sadece yazılıma ve geliştirilmesine odaklanır.Mar 17, 2017

Yazılım mühendisleri iş bulabiliyor mu?

Yazılım mühendisleri hem kamuda hem de özel sektörde çalışma imkanı bulabiliyor. Kamuda çalışmak isteyen yazılım mühendislerinin KPSS'ye girerek yeterli puan alması ve açılan kadrolara yerleşmek için tercih yapması gerekir.

Bilgisayar ve yazılım mühendisliği aynı mı?

İki mühendislik arasındaki en büyük fark; yazılım mühendisliği tamamen yazılım tasarlama, uygulama, test ve bakımına odaklıdır. Bilgisayar mühendisliği ise bilgisayar bilimlerinin hem yazılım hem de donanım tarafını birlikte inceler.

Bilgisayar mühendislerinin yüzde kaçı işsiz?

TÜİK verilerine göre bilgisayar mühendisliği  işsizlik oranı ile ilk 3 meslekten biriymiş bilgisayar mühendisliğini tercih listemden çıkarmayı düşünüyorum.Yurtdışında yaşama hayalim de var tavsiyelerinizi yorumlarınızı bekliyorum sizce ne yapayım?

Yazilim muhendisi maasi ne kadar?

Özel Sektörde Yazılım Mühendisliği Maaşları

PozisyonMinimum (TL)Maksimum (TL)
Yeni Mezun Yazılım Mühendisi42508400
Kıdemli Yazılım Mühendisi (+2 yıl tecrübe)815013400
Tecrübeli Yazılım Mühendisi (+5 yıl tecrübe)1075019500

Bilgisayar mühendisliği iş imkanları nasıl?

Bilgisayar Mühendisliği mezunları yazılım firmalarında,telekominikasyon şirketlerinde,reklam ajanslarında,büyük şirketlerin IT ya da ar-ge departmanlarında kısacası yazılım ve programlamanın olduğu her alanda bulabilirler. Belki bunlardan daha da önemlisi girişimci olabilirler. Kendi işlerini kurabilirler.

Bilgisayar yazılım mühendisliği kaç yıllık?

Soru: Yazılım mühendisliğinde eğitim süresi kaç yıldır? Cevap: Eğitim süresi yazılım mühendisliği programı için 4 yıl, yazılım mühendisliği (MTOK) programı içinse 5 yıldır.

Yazılım mühendisliği geleceğin mesleği mi?

“14 bölüm yılda yaklaşık 500 mezun veriyor” Yazıcı, yazılım mühendisliğinin Amerikalılar tarafından geleceğin mesleklerinden biri olarak gösterildiğini vurgulayarak, Türkiye'deki üniversitelerde 2015 için belirlenen yaklaşık bin kişilik kontenjanın zamanla artacağına inandığını dile getirdi.